Uw kind voor de eerste keer inschrijven

 • Inschrijven bij onze jongste tak kan vanaf het 1ste leerjaar!
 • Uw kind kan 3x gratis proberen. Daarna is het belangrijk voor de verzekering ze in te schrijven. Dit gaat zo:
 1. Ons inschrijvingsformulier is volledig online. Deze kan je hier invullen. Probeer deze zo volledig mogelijk in te vullen! (Wie een huisnummer met letter heeft, moet deze in hoofdletter zetten. Anders kan je niet op de knop ‘lid worden’ drukken.
 2. Hierna komt dit bij onze Verantwoordelijke Groepsadmin, die alles controleert en de lidaanvraag goedkeurt of afkeurt.
 3. Wanneer deze is goedgekeurd krijg je een automatische mail hiervan, waarin staat dat de leiding contact neemt. Dit is niet zo.
 4. De volgende stap is het overschrijven van het lidgeld.  Dit gebeurt op de scoutsrekening BE72 7380 1785 7116 met vermelding: “lidgeld + naam kind + tak”. De deadline hiervoor is 10 oktober. Nieuwe leden die later dan dit aansluiten, kunnen natuurlijk nog altijd inschrijven en overschrijven.
  Het lidgeld bedraagt:

  • Eerste kind: €49
  • Tweede kind: €45
  • Derde kind en verder: €41
 5. Een aantal maanden na inschrijving krijg je nog een mail met een bijlage van alle lidnummers. Hiermee kan je de individuele steekkaart (medische fiche) invullen. Via de handleiding zie je hoe je dit moet doen. Handleiding Steekkaart
 • Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een fonds genaamd Scouting op Maat. Hierbij kan je verminderd lidgeld krijgen.
  Meer info over Scouting op Maat vind je hier
 • Wie een vrijetijdspas heeft, heeft ook recht op Scouting Op Maat. Door Scouting op Maat bedraagt het lidgeld €11,60. Een vrijetijdspas halveert het lidgeld, waardoor deze naar €5,80 gaat. Een vrijetijdspas gebruiken kan dus zeker nog, maar compenseert dus niet zo veel als vroeger, terwijl het wel een lijntje in beslag neemt. Een vrijetijdspas geef je na de activiteit af aan een leiding die zorgt dat dit bij de juiste persoon terugkomt.

Bij vragen of problemen kan je altijd de groepsleiding bereiken op grl@gisco.be of vragen naar Thijs na de activiteit.

 • Voor formulieren van de mutualiteit kan je deze meebrengen voor/na een activiteit. Hiervoor vraag je naar Thijs. Dit kan ook op mail naar thijsdsr@gmail.com