Oudercomité

Wie zijn ze wie zijn ze, je zult ze wel kennen , wie zijn ze wie zijn ze tzijn de mensen zoals jij, zoals ik, zoals hij, zoals zij… (Zjef Vanuytsel).

Meningen onder ons kunnen deze tekst meezingen, hij stamt uit de tijd dat sommige van ons zelf nog in korte broek, das en sjaal naar de ‘scouts’ gingen… later misschien in leiding, nog later gaven we ons scouts-enthousiasme aan onze kinderen door of werden we overtuigd door onze kinderen om hen naar de scouts te laten gaan… en dan nog wat later deed men een appèl op ons. Of we het misschien niet zagen zitten een steuntje te bieden aan de scouts van Gisco Regenboog.
En ja, bij de oud-scouts en gidsen was dat gevoel van eenmaal scout, altijd scout wel blijven hangen, anderen werden aangestoken door het enthousiasme van hun kinderen… Dus we deden het, het oudercomité was een feit. Ondertussen is het oudercomité flink gegroeid met tal van enthousiaste ouders die niet vies zijn om eens af en toe de handen uit de mouwen te steken op tal van activiteiten zoals het startweekend, de halloweentocht,de dia-avond, …

Ondertussen kregen we ook weer een ‘uniformke’! Jullie hebben ons alvast gezien op bv. de dia-avond, gekleed in een Rode T-Shirt en trui met opschrift OUDERCOMITÉ GISCO. Het mee organiseren van zo’n dia-avond is alvast één van onze jaarlijks terugkerende taken.

Als oudercomité hebben we onszelf opgelegd dat we ons nooit zullen mengen in het inhoudelijke van de scoutswerking. We zijn er enkel als steun, als hulp.

Verschillende malen per jaar komen wij samen om onze activiteiten vast te leggen en deze uit te werken. (bv. Halloweentocht). Ook komen we een paar maal per jaar samen met de leiding en stam om de kalender van het scoutsjaar vast te leggen, werkgroepen te vormen en de taken te verdelen. (tussen pot en pint en steeds in een gezellige sfeer!!!!!)

Ouders die het voelen kriebelen om ook wat scouts-sfeer op te snuiven en in de scouts van hun kind een handje te helpen. Aarzel niet en neem gerust contact op met ons huidige OC via oudercomitee@gisco.be