Kampen 2019

Deze zomer gaan we per tak apart op kamp. De kapoenen en welpen gaan wel samen. Meer info volgt nog via een kampboekje na inschrijving of een brief. Als je kind nog niet zeker is als hij/zij wil meegaan, kunnen ze altijd eens proberen mee te gaan op weekend.

Dit zijn alvast de data:

Kapoenen:

Weekend: 12-14 april
Kamp: 13-20 juli

Welpen:

Weekend: 23-25 maart
Kamp: 10-20 juli

Jonggivers:

Weekend: 5-7 april
Kamp: nog te bepalen

Givers:

Weekend: 12-14 april
Kamp: nog te bepalen

Spaanse avond oudercomité

Op 28 april organiseert ons oudercomité de eerste editie van hun Spaanse avond.

Dit evenement is opgedeeld in twee delen;
– 16u 30 tot 20u: degustatie van spaanse wijnen met hapjes (Inschrijven niet nodig)
– 19u tot 23u: Vers gemaakte paëlla (Inschrijven voor 20 april naar 0468/ 170572 of naar ivan.lequy@gmail.com)

De wijndegustatie is in samenwerking met MK wijnen.
Het evenement kan teruggevonden worden facebook via de link: https://www.facebook.com/events/1652374914800536/

Hopelijk tot dan
Het oudercomité

Kampen 2018

Deze zomer gaan wij weer allemaal samen op kamp!

De bestemming is De Hoge Rielen.
De welpen, jonggivers en givers vertrekken op donderdag 19 juli.
De Kapoenen vertrekken dit jaar op maandag 23 juli.

Meer informatie volgt met de kampbezoeken van de leiding. Je kan je verwachten aan een bezoekje van de leiding vanaf de paasvakantie.

Startweekend 2017

Beste leden, ouders en sympathisanten,

Na een mooi kamp en een deugddoende zomervakantie is het weer tijd om het scoutsjaar goed in te zetten. Naar goede gewoonte halen de leiding, het oudercomité en de stam (oud-leiding) weer alles uit de kast om er een feestelijke editie van te maken.

Zaterdag 9 september is iedereen welkom vanaf 17u. We gaan opnieuw onze sjorkunsten samenbundelen om de spectaculaire waterglijbaan op te bouwen. Voor de dorstigen wordt er een feestelijk aperitief voorzien, inbegrepen in de prijs van de maaltijd. Vanaf 18u kan aangeschoven worden voor een halve kip met doorlopend buffet. Er is ook aan de vegetariërs gedacht met een vegetarisch alternatief! We voorzien de zaterdag ook randanimatie voor kinderen.

Na de lekkere maaltijd kan nog wat bijgepraat en gezongen worden rond een gezellig kampvuur.

Op zondag 10 september kan iedereen vanaf 13u aanschuiven aan Gisco’s tearoom voor een kopje koffie, andere dorstlessende dranken en/of een lekker taartje of een zelfgemaakte pannenkoek. Van 14u tot 16u30 gaat de eerste activiteit door. Een ideaal moment voor nieuwe leden om eens van scouting te komen proeven, maar ook voor bekende gezichten om het jaar opnieuw goed in te zetten. Als je mensen kent die twijfelen om eens te komen, overhaal ze dan zeker om eens te proberen! Reeds enkele jaren wordt er tijdens de eerste activiteit ook een wandeltocht voorzien langs de plaatsen waar de jongste takken aan het spelen zijn voor ouders en sympathisanten.

Gisco’s tea-room en de  startactiviteit op zondag zijn gratis en vrij te bezoeken. Voor het kipfestijn vragen we om op voorhand in te schrijven:

·         Kostprijs

o    Kind (-3j): gratis

o    Kind (-12j, 1/4 kip): €6

o    Volwassene (1/2 kip): €10

·         Inschrijven

o    Inschrijven kan via mail naar startweekend@gisco.be of bellen/sms’en naar 0497/63 43 91 voor vrijdag 4 september met vermelding van de naam en het aantal volwassenen en kinderen

o    Ook graag voor 4 september het juiste bedrag overschrijven op BE72 7380 1785 7116 met vermelding;                 “naam + startweekend”

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen om samen met ons het scoutsjaar weer goed in te zetten.

Tot dan!

De leiding, oudercomité en stam.

Dropping

Aan Jong-givers, Givers, Jins, ouders, en sympathisanten,

Op vrijdag 24 februari 2017 wordt er een dropping georganiseerd. Dit is voor Jong-givers, Givers, Jins, ouders & sympathisanten en gaat door te Staden. Er wordt afgesproken om 19h30 aan het scoutslokaal – stationsstraat 83 Gistel – om van daar uit met de auto naar Staden te vertrekken (hiervoor zijn we ook op zoek naar chauffeurs). Er is de mogelijkheid om na de dropping te blijven slapen, alsook om naar huis te gaan.
Onderweg is er chocomelk en soep voorzien en bij aankomst is er een hapje en drankje.

Voor diegene die overnachten:
Zaterdagochtend is er ontbijt voorzien. Hierna keren we met z’n allen terug naar Gistel. We zullen terug zijn in Gisco rond 11h30.

– Wanneer: vrijdag 24/02 om 19h30 tot 25/02 om 11h30.
– Waar: Staden
– Kostprijs:
§ Met overnachting: €15
§ Zonder overnachting: €7.50
– Inschrijven kan nog tot en met zondag 12/02 nu via jordy.corthals@icloud.com. Om praktische reden vragen we om ook te vermelden als je blijft slapen en als je kan rijden.
– Gelieve het verschuldigde bedrag te storten op BE72 7380 1785 7116 met als vermelding “dropping + volledige naam + aantal personen”.

Wat heb je nodig:

– Stevige wandelschoenen
– Zaklamp
– GSM als dit kan met mobiele data (wij zijn niet verantwoordelijk bij schade)
– Regenjas
– Warme kleren

Voor diegene die blijven overnachten

– Matje & slaapzak
– Slaapgerief
– (trek)Rugzak (je moet je gerief zelf meenemen tijdens de tocht)
– Tandpasta & tandenborstel

Kampen 2017

De kampdata zijn gekend.

Dit jaar gaan we op takkamp, dwz dat de kapoenen en de welpen samen op kamp gaan, de andere takken gaan dit jaar wat verder met hun eigen tak.

kapoenen (1e en 2e lj): 13 – 19 juli 2017 kapoenen@gisco.be

welpen (3e tot 5e lj): 09 – 19 juli 2017 welpen@gisco.be

jonggivers (6e lj tot 2e mb): 10 – 20 juli 2017 jonggivers@gisco.be

givers (3e en 4e mb): 17 tot 27 juli 2017 givers@gisco.be

jins (5e mb): 6 – 20 juli 2017 jins@gisco.be

Halloweentocht 31 oktober (19u00)

Na het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar met de scouts opnieuw een halloweentocht voor jong en oud, leden en niet leden! Iedereen die durft is welkom.

We starten om 19u aan het scoutslokaal te Gistel (Stationstraat 83)

Een kaart kost 3 euro pp. Deze zijn voordien te verkrijgen aan de scouts op zondag 23 oktober na de activiteit (17u15 – 17u45)
Op de dag zelf zijn er ook nog kaarten te verkrijgen.

Wij voorzien gratis pompoensoep voor alle deelnemers.

Elk verkleed kind krijgt een verrassing.
Breng zeker een zaklamp mee.

halloween2016_1-page0

Uniformverkoop 2016 (10u00 – 12u00)

Heb jij al een sjaaltje? Een scoutshemd? Een broek of een rok? Alle jaar- en kentekens?

Als het antwoord hier nee op is, kom dan zeker af naar onze uniformverkoop, want wij brengen vandaag de Scoutswinkel naar ons lokaal. Als je zoon/dochter nog iets nodig heeft, dan is het nu het perfecte moment om alles aan te kopen.

Scoutshemden, rokken, broeken,truien, … kunnen gepast worden. Wij bestellen ze dan voor jullie. Jaar- en kentekens kunnen meteen meegenomen worden naar huis. (Zolang de voorraad strekt)

We vragen wel om al je aankopen op 23 oktober te betalen, je krijgt dan een blaadje mee met wat je precies besteld hebt en dat het al betaald is.

Voor kapoenen en welpen is het niet verplicht om een hemd aan te kopen, het aankopen van een sjaaltje wordt wel verwacht. De meeste welpen hebben wel een hemd.

Wij verkopen ook verschillende 2e hands hemden/truien/rokken/… aan 12,5 euro. (Zolang de voorraad strekt)
Zelf kan je ook je oud hemd inruilen voor 12,5 euro , wel graag in een degelijke staat.

sjaaltjes, Jaar- en kentekens kunnen ook nog na de activiteit aangekocht worden, maar alles wat gepast moet worden niet meer.

Spaghetti – en Dia-avond

Beste leden, ouders en sympathisanten,

Op 12 november serveren we onze trouwe aanhangers een lekkere pastamaaltijd. Net als de vorige jaren kruipen we samen met het oudercomité zelf achter het fornuis om jullie culinair te verwennen.  Er zal keuze zijn tussen spaghetti bolognaise en vegetarische pestosaus.

Na het eten worden de mooiste kampherinneringen nog eens bovengehaald in een sfeervolle diavoorstelling. Ook voor “nieuwe” leden en hun ouders is deze avond een aanrader, het is een uitgelezen kans om te zien wat een scout of gids op kamp te wachten staat!

  • Wanneer: zaterdag 12 november vanaf 18u30
  • Waar: Evenementenhal Zomerloos – Gistel
  • Kostprijs:
    • Volwassenen: €10 (pasta à volonté, pesto of Bolognaise)
    • Kinderportie (-12j): €7 (1 portie pesto of Bolognaise)
  • Inschrijven kan vanaf nu via pasta@gisco.be of 0497/63 43 91. Om praktische reden vragen we wel om ook te vermelden welke saus je wenst en of het om een volwassen- of kinderportie
  • Gelieve het verschuldigde bedrag te storten op op BE72 7380 1785 7116 met als vermelding “pasta + volledige naam” (gelieve voor 5 november ’16).

Net als vorig jaar schenken we aan ieder gezin na de fotovoorstelling een CD met daarop een heleboel kampfoto’s (meer dan dat u tijdens de voorstelling zal te zien krijgen) , maar dit jaar krijgen jullie misschien ook wel nog een extra verrassing!

Hopelijk tot dan…

De leiding, oudercomité en stam.

25 Jaar Gisco (Feestweekend)

Onze scoutsgroep bestaat dit jaar 25-jaar en samen met onze leden, ouders en sympathisanten willen wij dit graag vieren met een feestelijk weekend. Dit weekend bestaat uit een klein open lucht festivalletje met lokale bands(4) en DJ’s(2) uit Gistel en omstreken op vrijdag 9 september.De volgende dagen is er een barbecue en een gezellig kampvuur gevolgd door de eerste activiteit op zondag 11 september waar alle nieuwe leden een voorproefje krijgen van wat hen allemaal te wachten staat!


VRIJDAG 9 SEPTEMBER 
-Optredens van The Seagulls, Wh!plash & Charlies Angles en DJ set van Boyscout Radio
-Afterparty met DK & Bassie-V

ZATERDAG 10 SEPTEMBER 
-BBQ (Inschrijven noodzakelijk via startweekend@gisco.be)
-Gezellig kampvuur

ZONDAG 11 SEPTEMBER 
-Eerste activiteit voor alle takken
-Iedereen die wil mag proberen!