Wolven... op avontuur!

De wolven zijn een tak tussen de welpen en de jonggivers, en dat is te merken in de activiteiten. De wolven leren vuur maken, hout kappen, tenten opzetten, torens sjorren en zo verder. De activiteiten worden ook wat ruiger en zotter dan in de welpen dus plezier is verzekerd!

Op kamp slapen de wolven zelfs al in tenten, leren ze kaartlezen en mogen ze zelfs al eens zelf hun eten maken.

Je kan je bij de wolven voegen van het 5de tot het 6de leerjaar.

Kortom, de slogan van de wolven vat perfect samen waar het hier om draait:

WOLVEN OP AVONTUUR!

Om de wolvenleiding te contacteren kan je altijd mailen naar wolven@gisco.beLaatste berichten:

Kamp 2024Noteer alvast deze data van ons zomerkamp!
Kapoenen: 24-31 juli
Andere takken: 21-31 juli

In de periode van de paasvakantie doen we onze kampbezoeken. Al zeker dat uw kind niet meegaat en dat een bezoekje dus niet nodig is? Mail dit naar grl@gisco.be
Activiteiten:

 • za
  15
  jan
  2022

  FILMNIGHT

  19u-21uScoutslokaal

  Wist je dat:

  • het budget van de film Titanic veel hoger was dan de kosten van het schip. Het budget was maar liefst 200 miljoen dollar, terwijl de bouw van het schip 'slechts' 7,5 miljoen dollar had gekost
  • alle boeken in het kantoor van Perkamentus eigenlijk telefoonboeken zijn waar leer omheen gebonden is (Harry Potter)
  • in de Disneyfilm Up er 9.4 miljoen ballonnen nodig zouden zijn om Carls huisje omhoog te krijgen
  • we met de scouts eens naar Disneyland gaan dit jaar
  • één van deze bovenstaande uitspraken fake news is

  Bij deze hebben we jullie filmkennis wat bijgeschaafd en zijn jullie allemaal welkom op onze knusse winterse activiteit.

  PS: Wij voorzien een droogje en een natje voor tijdens de film.

  PPS: Kunnen jullie raden welke film het wordt ?

  Tot op onze filmdate x

   

 • zo
  23
  jan
  2022

  ACTIVITEIT

  14u-17u30Scouts

  Vandaag is er activiteit, jiplaaa. Maar het is geen gewone activiteit. Kom maar af om te ontdekken wat we vandaag nu weer zullen uitspoken.

 • zo
  30
  jan
  2022

  Scoutse zondag

  14u-17u30

  De juf vraagt aan Jantje: 'Jantje, kun je vanaf 0 tot 10 tellen, maar dan achteruit? Jantje zegt: 'Oké, 10 9 7 6 5 4 3 2 1 0. Dan zegt de juf: 'Jantje, je bent de 8 vergeten.' 'Nee hoor juf, want u zei 8 eruit!'

  Een vis gaat naar de dokter. De dokter kijkt even op en zegt: 'Oh, ik zie het al. Uit de kom!'

  Er zitten twee onderbroeken op een bankje. Zegt de ene onderbroek tegen de andere: 'Heb je zin om mee te gaan naar het strand?' ‘Nee,’ zegt de andere onderbroek, ‘ik ben al bruin genoeg!’

  Twee egels zijn hun moeder kwijt. De ene egel loopt tegen een cactus aan en zegt: ‘Gevonden!’

  Jantje vraagt aan de meester: 'Wat is de laatste letter van het alfabet?' ‘De 'Z', antwoordt de meester. Zegt Jantje: ‘Nee, de laatste letter van "alfabet" is de T!'

  Er komt een oen bij de pizzeria. Hij bestelt een pizza. Als deze klaar is, vraagt de pizzaboer of hij de pizza in zes of acht stukken moet snijden. Waarop de oen zegt: ‘Doe maar in zes stukken, want acht krijg ik nooit op!’

  Tot zondag :))

 • zo
  06
  feb
  2022

  Leukste activiteit

  14u30-17u30scouts

  Bomen, blaadjes, gras, groen, nog meer groen, goeie mindset, nog een beetje groen, tactisch inzicht en goed humeur! Oja en nog een beetje groen.

  Kun jij raden wat we doen ?

  Tot zondag Boelies

 • zo
  13
  feb
  2022

  Vrijgezellenspel

  14u-17u30Scouts

  Liefste tortelduifjes,

  14 Februari is het de welbefaamde Valentijnsdag, dus roepen wij 13 februari uit tot de dag der vrijgezellen. Liefjes zijn dan ook verboden want vandaag laten we jullie proeven van het vrijgezellenleven zoals het is. Enkel maar plezier en vertier!

  <3 <3 <3 Jullie leiding

 • zo
  20
  feb
  2022

  Smokkelspel

  14u-17u30scouts

  Zijn jullie goed in dingen wegmoffelen of zijn jullie juist geboren speurders met een neus voor smokkelaars? Dat gaan we vandaag eens te weten komen si! In de dichtbeboste bossen van Gistel kunnen de smokkelaars zich verstoppen achter de groene gewassen en brede bruine bomen. Maar dit houdt de FBI niet tegen deze criminelen bij hun nekkraag vast te grijpen en hun van top tot teen te onderzoeken.

  Haal jullie speurneuzen en verstopskills maar al boven!

 • zo
  27
  feb
  2022

  Paralympische winterspelen

  14u-17u30scouts

  Voor de winter helemaal voorbij is organiseren we nog eens een winterspelen. Maar geen normale winterspelen, eentje voor mensen met een beperking. Geblinddoekt schaatsen, met één been snowboarden en als een Siamese tweeling skiën vandaag beleven we het allemaal. Met een beetje geluk vallen er vandaag misschien wel enkele sneeuwvlokken waardoor we helemaal in de olympische wintersfeer kunnen komen.

  Tot dan ehzeg, toedeloe

 • zo
  06
  mrt
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Leiding is zelf effe aant bonden, dus geen aandacht voor jullie vandaag

 • zo
  13
  mrt
  2022

  Stadsspel

  14u-17u30scouts

  Gistel is een plaats en stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Dit polderstadje telt ongeveer 12.000 inwoners die als bijnaam "Gistelnoars" hebben.

  Belangrijk evenement is de jaarlijkse St.-Godelieveprocessie, rond de heilige Godelieve van Gistel. Het ter hare ere opgerichte slotkloosterAbdij Ten Putte, is een van de bekendste West-Vlaamse bedevaartsoorden.

  Gistel is ook bekend door zijn Flandriens: voormalig wielrenner Johan Museeuw, winnaar van onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, en Sylvère Maes, winnaar van onder andere de Ronde van Frankrijk in 1936 en 1939.

  Geschiedenis

  In de naam Gistel ligt de ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap en het contact tussen de polder- en zandstreek besloten. Gistel zou van het Germaanse ‘geest’ en ‘lo’ komen, wat betekent: open bos op hogere zandgrond, nabij moerassen. Gistel ligt dan ook op een oude zandheuvelrug met zowel in het noorden (richting zee) als in het zuiden (meer land inwaarts) lager gelegen gebieden.

  Dat Gistel reeds vermeld zou staan in de 9e-eeuwse aantekeningen van de Noormannen staat ter discussie. Officieel neemt men aan dat de eerste documenten die Gistel vermelden uit de 10e eeuw zijn. Volgens deze documenten zou Gistel in deze periode een gunstige ligging hebben aan de zee (zie ook Walraversijde).

  In de middeleeuwen was Gistel (ook wel een Gestella/Gistella of Ghistelle/Ghistelles/Ghestelle genoemd) een graaflijke heerlijkheid, Gistel-Ambacht van het geslacht Gistel. De groei van Gistel moet te danken zijn aan de bevaarbaarheid van een kreek, waardoor deze vooruitgeschoven plek langs de toenmalige grillige kustlijn, een strategische positie verwierf in de verdediging tegen de Noormannen. Zolang de kreek bevaarbaar bleef ontwikkelde Gistel zich tot een haven- en handelsnederzetting. In de 12e eeuw kende de stad al een versterkte vesting. In de 13e eeuw verwierf Gistel de stadsrechten.

  Na ruim 400 jaar van grote bloei kreeg Gistel in 1488 een zware klap ingevolge de vernieling en plundering van de stad door de troepen van Maximiliaan van Oostenrijk tijdens de opstand van Vlaanderen tegen hem.

  Op de oudst bekende kaart van Gistel (Jacob van Deventer, ca. 1570) zien we een stadsgracht die de stad omsluit met 6 toegangswegen. In het centrum bevindt zich het kasteel, de kerk, een motte en een tiental straatjes.

  Halfweg de 16e eeuw kwam de baronie en bijhorende domeinen in handen van de Italiaanse familie Affaitati, kooplieden en bankiers die zich in Antwerpen hadden gevestigd. De Geuzenplunderingen in het Brugse Vrije en het daarop volgende beleg van Oostende zorgden ervoor dat de regio Gistel ontvolkte. Doordat de familie Affaititi op gespannen voet leefde met de lokale clerus zijn het vooral de aartshertogen Albrecht en Isabella die de heropbouw stimuleren tijdens het Twaalfjarig Bestand. Pas na de Tachtigjarige Oorlog investeerde de familie fors in Gistel en werd het een waar bedevaartsoord rond de heilige Godelieve.

  Met de aanleg van de steenweg Oostende-Wijnendale (18e eeuw) en de spoorweg Oostende-Torhout, spoorlijn 62 (19e eeuw), kreeg Gistel nieuwe economische impulsen en kende de stad een groei rond de genoemde verkeersknooppunten. Bijvoorbeeld Alfred Ronse stichtte werkhuizen voor onder andere molenbouw. De realisatie van E40 (A18) verhoogde de bereikbaarheid van Gistel in belangrijke mate. Met een eigen industrieterrein en bruisend handelscentrum werd voorkomen dat Gistel een slaapstad zou worden van Oostende.

  Na dit stukje historisch lectuur mag ik jullie verblijden met de boodschap dat we vandaag stadsspel spelen :))

   

 • zo
  20
  mrt
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Leiding is jullie alweer beu, wij hebben weer verlof nodig dus gaan we samen op weekend naar Bali zonder jullie, sturen jullie wel een kaartje ?

  Groetjes, jullie liefdevolle leiding

 • zo
  27
  mrt
  2022

  Scouteske skills

  14u-17u30scouts

  Jullie zitten ondertussen al in de Wolven, das eerlijkgezegd niet meer zo jong. Sommigen gaan dit jaar voor het eerst op kamp in tenten slapen en leren om hun eigen eten te koken op de enige echte scouteske manier. Vandaag leren we de grote patrouilletenten opzetten, jullie sjorskills worden geoptimaliseerd en jullie leren de avontuurlijke kneepjes van het vak. Haal die handen maar uit de mouwen!

  Stevige linker en een welgemeende knipoog,

  Volhardende Alpaca, Aanpassende Coscoroba, Doordachte Wolf en Enthousiaste Arasari

 • zo
  03
  apr
  2022

  Zwemmen

  INFO:

  • .Zondag om 13u45 in de scouts
  • .We zijn terug om 18u00 in de scouts
  • .Neem mee:
   • - €3.40 (bus heen en terug)
   • - €5 (zwembeurt in recreatiebad en sportbad)
   • - (€1.50 (optioneel voor 4uurtje))
   • - Zwemgerief
    • .Onder zwemkledij wordt verstaan: een uit zwemstof bestaande AANSLUITENDE zwembroek, badpak, bikini of lichaamsbedekkende aansluitende zwemkledij exclusief ontworpen om te zwemmen.
    • .Volgende kledij wordt niet toegelaten: lange broeken, T-shirts, hemden, andere losse kledij, ondergoed, losse zwemshort, rokken, kleedjes, zwemkledij met zakken,...
   • - Handdoek
   • - (Zwembril)

   

   

  Blijven zwemmen, blijven zwemmen, blijven zwemmen:

   

 • zo
  10
  apr
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Dagsje verlof, wa denken jullie ?

 • zo
  17
  apr
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Paasklokken, paaseieren, paaskonijnen, paashazen, paaskippen, paaslammen, paastakken, ... ze zijn allemaal van de partij, maar niet in de scouts.

  JULLIE ZIJN WEL ALLEMAAL WELKOM OP HET BEFAAMDE PAASONTBIJT MAANDAG 18/04/2022 !!

   

 • vr
  22
  apr
  2022
  zo
  24
  apr
  2022

  WEEKEND

  WIJ GAAN OP WEEKEND, JOEHOEW!!!

  VERTREKUUR: 

  • 22/04 Vrijdag 17u50 aan het Station van Oostende

  AANKOMSTUUR:

  • 24/04 Zondag 14u41aan het Station van Oostende

  Er wordt nog een brief uitgedeeld met alle informatie, wat ik jullie wel al wil verklappen is dat je zeker je ondergoed moet meedoen!

  Pssssssst, het wordt memorabel

   

 • zo
  01
  mei
  2022

  Bosspel

  14u-17u30scouts

  Het bos

  Ik ken de warmte van het bos en ook de kilte

  het wild gewoel van storm en wind en ook de stilte

  ik loop er graag en telkens voel ik dat de geuren

  van plant en boom en blad, m'n grijze denken kleuren

 • zo
  08
  mei
  2022

  Vlottentocht

 • zo
  15
  mei
  2022

  Barbecue barbecme barbeceverybody

  13u00-16u00scouts

  De aller aller aller aller aller aller laatste activiteit van de week, maand en van dit schooljaar voor de wolven. Dit willen we toch wel afsluiten met een overheerlijke BBQ. Lekker smikkelen aan ons laatste middagmaal, de oude verhalen van afgelopen jaar bovenhalen en voor de laatste keer zo heel bijna (of niet zo heel bijna) plassen in ons broek vant lachen.

  Gezien deze feestmaaltijd volledig gratis zal zijn willen we jullie wel vragen jullie in te schrijven ten laatste t.e.m. vrijdag 13 mei. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar kirsten.mensaert@hotmail.com en de naam van jullie wolf/wolven mee te delen.

  Opgelet: deze activiteit gaat door van 13u tem 16u!

  Jullie zijn allemaal welkom pagadders!

  De aller aller aller allerlaatste kusjes,

  Jullie leiding

   

 • wo
  29
  jun
  2022

  Strandnamiddag 2022

  Beste kapoenen, welpen, wolven, jonggivers en givers,

  Haal jullie zwemgerief maar al boven want wij gaan naar zee! Op woensdagmiddag 29 juni gaat onze jaarlijkse strandnamiddag door. De kapoenen, welpen en wolven spreken af om 14u aan het oude zwembad in Oostende (Koningin Astridlaan). Ze kunnen terug opgehaald worden om 17u op dezelfde plaats. De jonggivers en givers spreken af om 13u30 aan het lokaal met de fiets, en zijn daar terug om 17u30.
  Om het aantal gasten in te schatten vragen wij om een bevestigingsmailtje door te sturen naar robbe.gregorius@gmail.com tegen ten laatste 26 juni.

  Vergeet zeker niet:

  • scoutshemd en das
  • zwemgerief
  • fiets voor jong-givers en givers
  • bescherming tegen de zon
  • eigen 4-uurtje of extra € 1,5

  Veel zonnige groetjes en een stevige linker,

  De leiding

 • ma
  11
  jul
  2022
  do
  21
  jul
  2022

  Kamp

  Wordt nog meegedeeld
 • zo
  02
  okt
  2022

  Vlottentocht

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag gaan we op vlottentocht! vergeet dus zeker je zwemgerief niet.

 • za
  08
  okt
  2022

  Uniformverkoop

  10u00 - 12u30Scouts

  Nu zaterdag, 8 Oktober van 10 uur tot 12 uur 30, kunnen jullie scoutshemden, rokken, broeken, truien, t-shirts, sjaaltjes,... komen passen en/of bestellen. Ook tekentjes voor op de hemden kunnen hier aangekocht worden.

  Uw bestelling wordt meteen CASH of via PAYCONIQ betaald aan de aanwezige leiding, die de bestelling dan zo snel mogelijk regelen. Eens de bestelling toe komt bij ons geven we dit zo snel mogelijk mee na de activiteit.

  Kledingstukken die te klein geworden zijn kunnen ook bij ons afgegeven worden. Hier krijgt u dan een kleine vergoeding voor, waarna deze dan tweedehands aangekocht kunnen worden door andere gezinnen.

  Deze zondag is er natuurlijk nog een reguliere activiteit ook!

  Een stevige linker
  De leiding.

 • zo
  09
  okt
  2022

  paralympische spelen

  14u-17u30scoutslokaal

 • zo
  16
  okt
  2022

  leidingsweekend

  De leiding geniet van een weekendje samen weg om elkaar beter te leren kennen. Jullie mogen dus een zondag thuis blijven!

   

 • zo
  23
  okt
  2022

  Spooky Spooky

  14u-17u30scoutslokaal

  Volgende week is het zover: Halloweentocht! Deze week steken we de handen uit de mouwen om de halloweentocht griezelig te maken.

   

 • ma
  31
  okt
  2022

  Halloweentocht GISCOPOLIS

  19uScouts Gisco: Vaartstraat 35C, 8470 Gistel

  Tickets zijn verkrijgbaar na de activiteit in de scouts, aarzel niet te vragen aan de leiding of zend een bericht naar 0471753594 (Kirsten Mensaert)!

  IEDEREEN IS ALVAST WELKOM! Kom zeker allemaal af! Het wordt griezelig, gezellig en gigantisch leuk 🎃🎃🎃

 • za
  05
  nov
  2022

  Spaghettiavond

  18u30Zomerloos

  Beste ouders en leden

  Op zaterdag 5 november vindt onze jaarlijkse spaghettiavond opnieuw plaats. Ook dit jaar gaat deze door in zaal Zomerloos. Naast het genieten van de lekkere spaghetti, blikken we ook terug op het kamp van de voorbije zomer met leuke diavoorstellingen en filmpjes.

  Meer info over dit evenement kunnen jullie terug vinden op onze Facebookpagina of op deze site onder de categorie 'Evenementen'.

  LET OP: Er is zondag 6 november geen activiteit.

 • zo
  13
  nov
  2022

  Big Brain Time

  14u-17u30scoutslokaal

 • zo
  20
  nov
  2022

  Stadspel

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag laten we jullie los op stad Gistel. O wee iedereen die zich buiten durft te begeven wanneer de roedel passeert!

 • zo
  27
  nov
  2022

  Gloednieuw spel

  14u-17u30scoutslokaal

  Komt dat zien, komt dat zien. Vandaag doen we een geheel nieuw, nog nooit gezien, ongelofelijk scoutsspel.

 • zo
  04
  dec
  2022

  Sinterklaas

  14u-17u30scoutslokaal

  Hij komt, hij komt, en hij steekt jullie in de zak! Wie braaf is heeft niets te vrezen, wie stout is...

 • zo
  11
  dec
  2022

  Wolventest

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag worden jullie getest op moed, creativiteit, teamwerk en veel meer. Verdienen jullie de officiële titel van Erewolf?

 • zo
  18
  dec
  2022

  Filmavond

  19u-21u30Scoutslokaal

  Brrrr wat is het koud. Laat ons liever in de warmte zitten en een film kijken!

  De filmavond gaat door zondagavond van 19u tot 21u30. 

  Snacks meedoen mag, maar wij voorzien ook iets lekkers voor jullie.

  Tot dan!


De leiding van de wolven:

Yoran Van Belle

Yoran Van Belle

totem: Ondeugende Dingo

Yoran is jarig op 16 September 2024.

0468 33 54 25

In leiding bij : Wolven

Jonathan Jonckheere

Jonathan Jonckheere

totem: Toegewijde Pekari

Jonathan is jarig op 5 April 2024.

0472 35 75 07

In leiding bij : Wolven

Murielle Decraemer

Murielle Decraemer

totem: Gemoedelijke Damhert

Murielle is jarig op 25 November 2024.

0493 38 74 28

In leiding bij : Wolven

Simon Decocker

Simon Decocker

totem: Eigenzinnige Snoek

Simon is jarig op 30 January 2024.

0471 86 94 58

In leiding bij : Wolven