Wolven... op avontuur!

De wolven zijn een tak tussen de welpen en de jonggivers, en dat is te merken in de activiteiten. De wolven leren vuur maken, hout kappen, tenten opzetten, torens sjorren en zo verder. De activiteiten worden ook wat ruiger en zotter dan in de welpen dus plezier is verzekerd!

Op kamp slapen de wolven zelfs al in tenten, leren ze kaartlezen en mogen ze zelfs al eens zelf hun eten maken.

Je kan je bij de wolven voegen van het 5de tot het 6de leerjaar.

Kortom, de slogan van de wolven vat perfect samen waar het hier om draait:

WOLVEN OP AVONTUUR!

Om de wolvenleiding te contacteren kan je altijd mailen naar wolven@gisco.beLaatste berichten:

Kamp 2024Noteer alvast deze data van ons zomerkamp!
Kapoenen: 24-31 juli
Andere takken: 21-31 juli

In de periode van de paasvakantie doen we onze kampbezoeken. Al zeker dat uw kind niet meegaat en dat een bezoekje dus niet nodig is? Mail dit naar grl@gisco.be
Activiteiten:

 • za
  15
  jan
  2022

  FILMNIGHT

  19u-21uScoutslokaal

  Wist je dat:

  • het budget van de film Titanic veel hoger was dan de kosten van het schip. Het budget was maar liefst 200 miljoen dollar, terwijl de bouw van het schip 'slechts' 7,5 miljoen dollar had gekost
  • alle boeken in het kantoor van Perkamentus eigenlijk telefoonboeken zijn waar leer omheen gebonden is (Harry Potter)
  • in de Disneyfilm Up er 9.4 miljoen ballonnen nodig zouden zijn om Carls huisje omhoog te krijgen
  • we met de scouts eens naar Disneyland gaan dit jaar
  • één van deze bovenstaande uitspraken fake news is

  Bij deze hebben we jullie filmkennis wat bijgeschaafd en zijn jullie allemaal welkom op onze knusse winterse activiteit.

  PS: Wij voorzien een droogje en een natje voor tijdens de film.

  PPS: Kunnen jullie raden welke film het wordt ?

  Tot op onze filmdate x

   

 • zo
  23
  jan
  2022

  ACTIVITEIT

  14u-17u30Scouts

  Vandaag is er activiteit, jiplaaa. Maar het is geen gewone activiteit. Kom maar af om te ontdekken wat we vandaag nu weer zullen uitspoken.

 • zo
  30
  jan
  2022

  Scoutse zondag

  14u-17u30

  De juf vraagt aan Jantje: 'Jantje, kun je vanaf 0 tot 10 tellen, maar dan achteruit? Jantje zegt: 'Oké, 10 9 7 6 5 4 3 2 1 0. Dan zegt de juf: 'Jantje, je bent de 8 vergeten.' 'Nee hoor juf, want u zei 8 eruit!'

  Een vis gaat naar de dokter. De dokter kijkt even op en zegt: 'Oh, ik zie het al. Uit de kom!'

  Er zitten twee onderbroeken op een bankje. Zegt de ene onderbroek tegen de andere: 'Heb je zin om mee te gaan naar het strand?' ‘Nee,’ zegt de andere onderbroek, ‘ik ben al bruin genoeg!’

  Twee egels zijn hun moeder kwijt. De ene egel loopt tegen een cactus aan en zegt: ‘Gevonden!’

  Jantje vraagt aan de meester: 'Wat is de laatste letter van het alfabet?' ‘De 'Z', antwoordt de meester. Zegt Jantje: ‘Nee, de laatste letter van "alfabet" is de T!'

  Er komt een oen bij de pizzeria. Hij bestelt een pizza. Als deze klaar is, vraagt de pizzaboer of hij de pizza in zes of acht stukken moet snijden. Waarop de oen zegt: ‘Doe maar in zes stukken, want acht krijg ik nooit op!’

  Tot zondag :))

 • zo
  06
  feb
  2022

  Leukste activiteit

  14u30-17u30scouts

  Bomen, blaadjes, gras, groen, nog meer groen, goeie mindset, nog een beetje groen, tactisch inzicht en goed humeur! Oja en nog een beetje groen.

  Kun jij raden wat we doen ?

  Tot zondag Boelies

 • zo
  13
  feb
  2022

  Vrijgezellenspel

  14u-17u30Scouts

  Liefste tortelduifjes,

  14 Februari is het de welbefaamde Valentijnsdag, dus roepen wij 13 februari uit tot de dag der vrijgezellen. Liefjes zijn dan ook verboden want vandaag laten we jullie proeven van het vrijgezellenleven zoals het is. Enkel maar plezier en vertier!

  <3 <3 <3 Jullie leiding

 • zo
  20
  feb
  2022

  Smokkelspel

  14u-17u30scouts

  Zijn jullie goed in dingen wegmoffelen of zijn jullie juist geboren speurders met een neus voor smokkelaars? Dat gaan we vandaag eens te weten komen si! In de dichtbeboste bossen van Gistel kunnen de smokkelaars zich verstoppen achter de groene gewassen en brede bruine bomen. Maar dit houdt de FBI niet tegen deze criminelen bij hun nekkraag vast te grijpen en hun van top tot teen te onderzoeken.

  Haal jullie speurneuzen en verstopskills maar al boven!

 • zo
  27
  feb
  2022

  Paralympische winterspelen

  14u-17u30scouts

  Voor de winter helemaal voorbij is organiseren we nog eens een winterspelen. Maar geen normale winterspelen, eentje voor mensen met een beperking. Geblinddoekt schaatsen, met één been snowboarden en als een Siamese tweeling skiën vandaag beleven we het allemaal. Met een beetje geluk vallen er vandaag misschien wel enkele sneeuwvlokken waardoor we helemaal in de olympische wintersfeer kunnen komen.

  Tot dan ehzeg, toedeloe

 • zo
  06
  mrt
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Leiding is zelf effe aant bonden, dus geen aandacht voor jullie vandaag

 • zo
  13
  mrt
  2022

  Stadsspel

  14u-17u30scouts

  Gistel is een plaats en stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Dit polderstadje telt ongeveer 12.000 inwoners die als bijnaam "Gistelnoars" hebben.

  Belangrijk evenement is de jaarlijkse St.-Godelieveprocessie, rond de heilige Godelieve van Gistel. Het ter hare ere opgerichte slotkloosterAbdij Ten Putte, is een van de bekendste West-Vlaamse bedevaartsoorden.

  Gistel is ook bekend door zijn Flandriens: voormalig wielrenner Johan Museeuw, winnaar van onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, en Sylvère Maes, winnaar van onder andere de Ronde van Frankrijk in 1936 en 1939.

  Geschiedenis

  In de naam Gistel ligt de ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap en het contact tussen de polder- en zandstreek besloten. Gistel zou van het Germaanse ‘geest’ en ‘lo’ komen, wat betekent: open bos op hogere zandgrond, nabij moerassen. Gistel ligt dan ook op een oude zandheuvelrug met zowel in het noorden (richting zee) als in het zuiden (meer land inwaarts) lager gelegen gebieden.

  Dat Gistel reeds vermeld zou staan in de 9e-eeuwse aantekeningen van de Noormannen staat ter discussie. Officieel neemt men aan dat de eerste documenten die Gistel vermelden uit de 10e eeuw zijn. Volgens deze documenten zou Gistel in deze periode een gunstige ligging hebben aan de zee (zie ook Walraversijde).

  In de middeleeuwen was Gistel (ook wel een Gestella/Gistella of Ghistelle/Ghistelles/Ghestelle genoemd) een graaflijke heerlijkheid, Gistel-Ambacht van het geslacht Gistel. De groei van Gistel moet te danken zijn aan de bevaarbaarheid van een kreek, waardoor deze vooruitgeschoven plek langs de toenmalige grillige kustlijn, een strategische positie verwierf in de verdediging tegen de Noormannen. Zolang de kreek bevaarbaar bleef ontwikkelde Gistel zich tot een haven- en handelsnederzetting. In de 12e eeuw kende de stad al een versterkte vesting. In de 13e eeuw verwierf Gistel de stadsrechten.

  Na ruim 400 jaar van grote bloei kreeg Gistel in 1488 een zware klap ingevolge de vernieling en plundering van de stad door de troepen van Maximiliaan van Oostenrijk tijdens de opstand van Vlaanderen tegen hem.

  Op de oudst bekende kaart van Gistel (Jacob van Deventer, ca. 1570) zien we een stadsgracht die de stad omsluit met 6 toegangswegen. In het centrum bevindt zich het kasteel, de kerk, een motte en een tiental straatjes.

  Halfweg de 16e eeuw kwam de baronie en bijhorende domeinen in handen van de Italiaanse familie Affaitati, kooplieden en bankiers die zich in Antwerpen hadden gevestigd. De Geuzenplunderingen in het Brugse Vrije en het daarop volgende beleg van Oostende zorgden ervoor dat de regio Gistel ontvolkte. Doordat de familie Affaititi op gespannen voet leefde met de lokale clerus zijn het vooral de aartshertogen Albrecht en Isabella die de heropbouw stimuleren tijdens het Twaalfjarig Bestand. Pas na de Tachtigjarige Oorlog investeerde de familie fors in Gistel en werd het een waar bedevaartsoord rond de heilige Godelieve.

  Met de aanleg van de steenweg Oostende-Wijnendale (18e eeuw) en de spoorweg Oostende-Torhout, spoorlijn 62 (19e eeuw), kreeg Gistel nieuwe economische impulsen en kende de stad een groei rond de genoemde verkeersknooppunten. Bijvoorbeeld Alfred Ronse stichtte werkhuizen voor onder andere molenbouw. De realisatie van E40 (A18) verhoogde de bereikbaarheid van Gistel in belangrijke mate. Met een eigen industrieterrein en bruisend handelscentrum werd voorkomen dat Gistel een slaapstad zou worden van Oostende.

  Na dit stukje historisch lectuur mag ik jullie verblijden met de boodschap dat we vandaag stadsspel spelen :))

   

 • zo
  20
  mrt
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Leiding is jullie alweer beu, wij hebben weer verlof nodig dus gaan we samen op weekend naar Bali zonder jullie, sturen jullie wel een kaartje ?

  Groetjes, jullie liefdevolle leiding

 • zo
  27
  mrt
  2022

  Scouteske skills

  14u-17u30scouts

  Jullie zitten ondertussen al in de Wolven, das eerlijkgezegd niet meer zo jong. Sommigen gaan dit jaar voor het eerst op kamp in tenten slapen en leren om hun eigen eten te koken op de enige echte scouteske manier. Vandaag leren we de grote patrouilletenten opzetten, jullie sjorskills worden geoptimaliseerd en jullie leren de avontuurlijke kneepjes van het vak. Haal die handen maar uit de mouwen!

  Stevige linker en een welgemeende knipoog,

  Volhardende Alpaca, Aanpassende Coscoroba, Doordachte Wolf en Enthousiaste Arasari

 • zo
  03
  apr
  2022

  Zwemmen

  INFO:

  • .Zondag om 13u45 in de scouts
  • .We zijn terug om 18u00 in de scouts
  • .Neem mee:
   • - €3.40 (bus heen en terug)
   • - €5 (zwembeurt in recreatiebad en sportbad)
   • - (€1.50 (optioneel voor 4uurtje))
   • - Zwemgerief
    • .Onder zwemkledij wordt verstaan: een uit zwemstof bestaande AANSLUITENDE zwembroek, badpak, bikini of lichaamsbedekkende aansluitende zwemkledij exclusief ontworpen om te zwemmen.
    • .Volgende kledij wordt niet toegelaten: lange broeken, T-shirts, hemden, andere losse kledij, ondergoed, losse zwemshort, rokken, kleedjes, zwemkledij met zakken,...
   • - Handdoek
   • - (Zwembril)

   

   

  Blijven zwemmen, blijven zwemmen, blijven zwemmen:

   

 • zo
  10
  apr
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Dagsje verlof, wa denken jullie ?

 • zo
  17
  apr
  2022

  GEEN ACTIVITEIT

  Paasklokken, paaseieren, paaskonijnen, paashazen, paaskippen, paaslammen, paastakken, ... ze zijn allemaal van de partij, maar niet in de scouts.

  JULLIE ZIJN WEL ALLEMAAL WELKOM OP HET BEFAAMDE PAASONTBIJT MAANDAG 18/04/2022 !!

   

 • vr
  22
  apr
  2022
  zo
  24
  apr
  2022

  WEEKEND

  WIJ GAAN OP WEEKEND, JOEHOEW!!!

  VERTREKUUR: 

  • 22/04 Vrijdag 17u50 aan het Station van Oostende

  AANKOMSTUUR:

  • 24/04 Zondag 14u41aan het Station van Oostende

  Er wordt nog een brief uitgedeeld met alle informatie, wat ik jullie wel al wil verklappen is dat je zeker je ondergoed moet meedoen!

  Pssssssst, het wordt memorabel

   

 • zo
  01
  mei
  2022

  Bosspel

  14u-17u30scouts

  Het bos

  Ik ken de warmte van het bos en ook de kilte

  het wild gewoel van storm en wind en ook de stilte

  ik loop er graag en telkens voel ik dat de geuren

  van plant en boom en blad, m'n grijze denken kleuren

 • zo
  08
  mei
  2022

  Vlottentocht

 • zo
  15
  mei
  2022

  Barbecue barbecme barbeceverybody

  13u00-16u00scouts

  De aller aller aller aller aller aller laatste activiteit van de week, maand en van dit schooljaar voor de wolven. Dit willen we toch wel afsluiten met een overheerlijke BBQ. Lekker smikkelen aan ons laatste middagmaal, de oude verhalen van afgelopen jaar bovenhalen en voor de laatste keer zo heel bijna (of niet zo heel bijna) plassen in ons broek vant lachen.

  Gezien deze feestmaaltijd volledig gratis zal zijn willen we jullie wel vragen jullie in te schrijven ten laatste t.e.m. vrijdag 13 mei. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar kirsten.mensaert@hotmail.com en de naam van jullie wolf/wolven mee te delen.

  Opgelet: deze activiteit gaat door van 13u tem 16u!

  Jullie zijn allemaal welkom pagadders!

  De aller aller aller allerlaatste kusjes,

  Jullie leiding

   

 • wo
  29
  jun
  2022

  Strandnamiddag 2022

  Beste kapoenen, welpen, wolven, jonggivers en givers,

  Haal jullie zwemgerief maar al boven want wij gaan naar zee! Op woensdagmiddag 29 juni gaat onze jaarlijkse strandnamiddag door. De kapoenen, welpen en wolven spreken af om 14u aan het oude zwembad in Oostende (Koningin Astridlaan). Ze kunnen terug opgehaald worden om 17u op dezelfde plaats. De jonggivers en givers spreken af om 13u30 aan het lokaal met de fiets, en zijn daar terug om 17u30.
  Om het aantal gasten in te schatten vragen wij om een bevestigingsmailtje door te sturen naar robbe.gregorius@gmail.com tegen ten laatste 26 juni.

  Vergeet zeker niet:

  • scoutshemd en das
  • zwemgerief
  • fiets voor jong-givers en givers
  • bescherming tegen de zon
  • eigen 4-uurtje of extra € 1,5

  Veel zonnige groetjes en een stevige linker,

  De leiding

 • ma
  11
  jul
  2022
  do
  21
  jul
  2022

  Kamp

  Wordt nog meegedeeld
 • zo
  02
  okt
  2022

  Vlottentocht

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag gaan we op vlottentocht! vergeet dus zeker je zwemgerief niet.

 • za
  08
  okt
  2022

  Uniformverkoop

  10u00 - 12u30Scouts

  Nu zaterdag, 8 Oktober van 10 uur tot 12 uur 30, kunnen jullie scoutshemden, rokken, broeken, truien, t-shirts, sjaaltjes,... komen passen en/of bestellen. Ook tekentjes voor op de hemden kunnen hier aangekocht worden.

  Uw bestelling wordt meteen CASH of via PAYCONIQ betaald aan de aanwezige leiding, die de bestelling dan zo snel mogelijk regelen. Eens de bestelling toe komt bij ons geven we dit zo snel mogelijk mee na de activiteit.

  Kledingstukken die te klein geworden zijn kunnen ook bij ons afgegeven worden. Hier krijgt u dan een kleine vergoeding voor, waarna deze dan tweedehands aangekocht kunnen worden door andere gezinnen.

  Deze zondag is er natuurlijk nog een reguliere activiteit ook!

  Een stevige linker
  De leiding.

 • zo
  09
  okt
  2022

  paralympische spelen

  14u-17u30scoutslokaal

 • zo
  16
  okt
  2022

  leidingsweekend

  De leiding geniet van een weekendje samen weg om elkaar beter te leren kennen. Jullie mogen dus een zondag thuis blijven!

   

 • zo
  23
  okt
  2022

  Spooky Spooky

  14u-17u30scoutslokaal

  Volgende week is het zover: Halloweentocht! Deze week steken we de handen uit de mouwen om de halloweentocht griezelig te maken.

   

 • ma
  31
  okt
  2022

  Halloweentocht GISCOPOLIS

  19uScouts Gisco: Vaartstraat 35C, 8470 Gistel

  Tickets zijn verkrijgbaar na de activiteit in de scouts, aarzel niet te vragen aan de leiding of zend een bericht naar 0471753594 (Kirsten Mensaert)!

  IEDEREEN IS ALVAST WELKOM! Kom zeker allemaal af! Het wordt griezelig, gezellig en gigantisch leuk 🎃🎃🎃

 • za
  05
  nov
  2022

  Spaghettiavond

  18u30Zomerloos

  Beste ouders en leden

  Op zaterdag 5 november vindt onze jaarlijkse spaghettiavond opnieuw plaats. Ook dit jaar gaat deze door in zaal Zomerloos. Naast het genieten van de lekkere spaghetti, blikken we ook terug op het kamp van de voorbije zomer met leuke diavoorstellingen en filmpjes.

  Meer info over dit evenement kunnen jullie terug vinden op onze Facebookpagina of op deze site onder de categorie 'Evenementen'.

  LET OP: Er is zondag 6 november geen activiteit.

 • zo
  13
  nov
  2022

  Big Brain Time

  14u-17u30scoutslokaal

 • zo
  20
  nov
  2022

  Stadspel

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag laten we jullie los op stad Gistel. O wee iedereen die zich buiten durft te begeven wanneer de roedel passeert!

 • zo
  27
  nov
  2022

  Gloednieuw spel

  14u-17u30scoutslokaal

  Komt dat zien, komt dat zien. Vandaag doen we een geheel nieuw, nog nooit gezien, ongelofelijk scoutsspel.

 • zo
  04
  dec
  2022

  Sinterklaas

  14u-17u30scoutslokaal

  Hij komt, hij komt, en hij steekt jullie in de zak! Wie braaf is heeft niets te vrezen, wie stout is...

 • zo
  11
  dec
  2022

  Wolventest

  14u-17u30scoutslokaal

  Vandaag worden jullie getest op moed, creativiteit, teamwerk en veel meer. Verdienen jullie de officiële titel van Erewolf?

 • zo
  18
  dec
  2022

  Filmavond

  19u-21u30Scoutslokaal

  Brrrr wat is het koud. Laat ons liever in de warmte zitten en een film kijken!

  De filmavond gaat door zondagavond van 19u tot 21u30. 

  Snacks meedoen mag, maar wij voorzien ook iets lekkers voor jullie.

  Tot dan!

 • zo
  15
  jan
  2023

  De Grootte Oorlog

  14u-17u30Scoutsterrein

  ZOEK DEKKING! *boem*

  Hou je hoofd erbij soldaat. We worden aangevallen door een regen aan kogels en het enige dat ons in leven houdt is de dekking in de loopgraven. Doe dus je vuile schoenen en je camouflage aan, want we breking door de verdediging van de Duitsers. De versterking (jullie) worden verwacht 15 januari om 14u, fris en uitgerust na de winterpauze.

  geef acht

  generalen Sjoeke, Zyta, Seppe, Anhelina en Robbe

 • zo
  22
  jan
  2023

  D. B. D. B.

  14u-17u30scoutslokaal

  De letters in de titel zijn een afkorting voor een spel die jullie zelf hebben aangevraagd op de voorlaatste activiteit.

  Hier zijn wat tips:

  D. staat voor iets illegaals

  B. kan ook een insect zijn

  D. is een lidwoord

  B. is een locatie

  Tot dan, raadselkrakers

 • zo
  29
  jan
  2023

  Highland Games

  14u-17u30scoutslokaal

  Doe je kilt en doedelzak maar mee, want vandaag testen we ons als echte schotten.

 • za
  04
  feb
  2023

  Wolvenquiz

  19u-21uScoutslokaal

  Opgelet: deze activiteit vindt plaats op ZATERDAGAVOND 

 • zo
  12
  feb
  2023

  Schaatsen

  13u15-17u30

  Na een aantal jaar onze jaarlijkse traditie niet te kunnen uitvoeren door corona, kunnen we nu zeggen dat we op zondag 12 februari opnieuw gaan schaatsen! Dit gaat door in Boudewijn Seapark in Brugge. Let op! Jullie worden om 13u15 in de scouts verwacht. Daar verzamelen we met iedereen en carpoolen we naar Brugge. We komen terug aan in de scouts rond 17u30.

  We doen dus een warme oproep naar alle ouders die zouden willen voeren/halen. Deze ouders mogen dan ook gratis mee op de schaatsbaan! Wie dit ziet zitten kan dit laten weten aan Thijs door een sms’je sturen naar 0473422322 of een mailtje naar thijsdsr@gmail.com. Graag hierbij vermelden hoeveel vrije plaatsen er zijn in de auto. 

  Wat breng je mee?

  • €6,5 (Schaatsen + 4-uurtje inbegrepen)
  • Identiteitskaart/Kids-ID
  • Handschoenen!
  • Warme kleren en dikke kousen
  • Je schoenmaat
  • Je goed humeur
 • zo
  19
  feb
  2023

  Valentijn

  14:00 - 17:30

  Het was deze week Valentijn !!
  Bereid jullie maar voor op een namiddag vol liefde.

  Wholesome cat meme, cat , hearts , meme , katze , gato , emoji , heart , kitty , love - бесплатно png - PicMix

 • zo
  26
  feb
  2023

  Walhalla

  14:00 - 17:30

  Maak je klaar voor namiddag vol gevechten, avontuur, blaaspijpen en nog veel meer!!

 • zo
  05
  mrt
  2023

  Scouts skills

  14:00 - 17:30

  Deze namiddag zullen we zien of jullie echte wolven zijn. Kunnen jullie overleven in de wildernis ? We zullen zien!

  Als je een zakmes hebt mag je deze meenemen, het is niet verplicht.

  Veel succes !

  Backpacking cartoon images libres de droit, photos de Backpacking cartoon | Depositphotos

 • zo
  12
  mrt
  2023

  GEEN ACTIVITEIT

  Deze zondag is er geen activiteit, de leiding is op zwier.

  Bestaat er eigenlijk een strand voor katten? - My Animals

 • zo
  19
  mrt
  2023

  Sjorren

  14:00 - 17:30

  Rarara wat zouden we doen vandaag ??

 • zo
  26
  mrt
  2023

  Stratego - paintball

  14:00 - 17:30

  Stratego is leuk. Paintball is leuk.
  Stratego-paintball is dus dubbel zo leuk !!!

  Allemaal afkomen dus want het wordt weer een top activiteit !

 • zo
  02
  apr
  2023

  gangsterparadijs

  14:00 - 17:30

  Bereid jullie maar voor op het coolste, leukste, spannendste spel van je leven !!

  Rich Gangster Cats Flexing Their Wealth | Cats, Cute cats, Cute animals

 • vr
  07
  apr
  2023
  zo
  09
  apr
  2023

  weekend

  Ja, joepie yeey,

  De wolven gaan op weekend !!

 • zo
  16
  apr
  2023

  Stikoverik

  14:00 - 17:30

  Trek je beste stapschoenen maar al aan en smeer je kieten maar in want vandaag gaan we op wandel, rechtdoor.

 • zo
  23
  apr
  2023

  Oekraïense spelen

  14:00 - 17:30

  Vandaag zullen jullie wat bijleren over de spelletjes die ze speelden in Oekraïne.

   

 • zo
  30
  apr
  2023

  Woudloperskeuken

  11:00 - 14:00

  Let op, deze activiteit gaat door in de VOORMIDDAG .

   

  Cat Eating GIFs | Tenor

 • zo
  07
  mei
  2023

  Vlottentocht

  14:00 - 17:30

  Vergeet je zwembroek en je handdoek niet mee te nemen !!!

  Swimming Cat :) | Beautiful cats, Swimming cats, Cute wild animals

 • za
  13
  mei
  2023

  Casino

  19:00 - 21:00

  Deze activiteit is de allerlaatste van dit jaar ...

  Maar niet getreurd, het is casino night !
  Let op: de activiteit is op ZATERDAG AVOND !!

  Funniest casino dealer memes - Blog - Bitcasino

   

 • wo
  28
  jun
  2023

  Strandnamiddag

  14u-17uStrand en zee

  Op woensdagmiddag 28 juni gaat onze jaarlijkse strandnamiddag door! We gaan dus gezellig met z'n allen gaan plonzen in de zee (of lekker bruinen op het strand)!
  Voor de kapoenen, welpen en wolven spreken we af om 14u aan het oude zwembad in Oostende (Koningin Astridlaan). We vragen om ze daar ook opnieuw op te halen om 17u.
  De jonggivers en givers spreken af om 13u aan het lokaal met de fiets, en zijn daar terug rond 17u30.

  Vergeet zeker niet:

  • Scoutshemd
  • Zwemgerief
  • Bescherming tegen de zon (pet, zonnecrème)
  • Eigen 4-uurtje of extra € 1,5
  • Voor de (jong-)givers: een fiets die in orde is!

 • do
  06
  jul
  2023
  zo
  16
  jul
  2023

  KAMP WOLVEN

  Hou deze data vrij, want we gaan op kamp! Deze data is definitief, zet maar in je agenda

 • wo
  19
  jul
  2023

  Ophalen bagage kamp 2023

  19u tot 20ugebouw Scouts gisco regenboog, vaartstraat 35

  Beste ouders,

  wegens omstandigheden kunnen wij pas morgen de camion legen. Je zal dus morgen tussen 19u en 20u om de valiezen kunnen komen in de scouts.
  Bij verdere vragen of onduidelijkheden kan je altijd bellen naar het nummer 0471865191 (Sjoeke De Meulemeester).
  Wij bieden alvast onze excuses aan voor het ongemak.

  mvg,
  De leiding

 • zo
  17
  sep
  2023

  heavy games

  14:00 - 17:30scouts

  vandaag spelen we iets zeer gekend waarbij de snelheid de kracht en de conditie je naar de overwinning zullen brengen! Zeker geen propere kleren aandoen.

 • zo
  24
  sep
  2023

  Paralympics

  14:00 - 17:30Scouts

  Lieve wolven,

  Het is algemeen geweten dat jullie soms maar halve zijn, dus hierbij zijn jullie uitgenodigd op de spelen waar jullie soms met twee halve een hele moeten zijn. Moge de beste winnen!!

  Stevige linker,

  Het olympisch bestuur (aka De leiding)

  Confused Brooklyn Nets GIF by NBA

 • zo
  01
  okt
  2023

  blaaspijpen

  14:00 - 17:30scouts

  vandaag gaan we het slagveld op met een pijp en wat deeg bereid je maar goed voor en zeker afkomen e!!!

  Soldier Desktop Cartoon, leger, leger, kunstwerk png | PNGEgg

 • za
  07
  okt
  2023

  Uniformverkoop

  10:00 - 12:30Scouts

  Beste ouders, begeleiders en leden,

  Nu zaterdag 7 oktober van 10u tot 12u30 is het uniformverkoop aan het lokaal van de scouts. Hier kunnen jullie scoutshemden, rokken, broeken, truien, t-shirts, sjaaltjes, ... komen passen en/of bestellen. Ook tekentjes voor op de hemden kunnen hier aangekocht worden.

  Uw bestelling moet meteen CASH of via PAYCONIQ betaald worden aan de aanwezige leiding, die de bestellingen dan zo snel mogelijk regelen. Nadat de bestelling bij ons is geleverd, stellen wij de pakketjes samen en geven we deze zo snel mogelijk af.

  Kledingstukken die te klein geworden zijn kunnen ook bij ons afgegeven worden. Hier krijgt u dan een kleine vergoeding voor, waarna deze dan tweedehands aangekocht kunnen worden door andere gezinnen.

  Deze zondag is er natuurlijk nog een reguliere activiteit ook!

  Een stevige linker,

  De leiding

 • zo
  08
  okt
  2023

  mastermind

  14:00 - 17:30scouts

  vandaag spelen we een spel waarbij je kan winnen door logisch na te denken of door gewoon te gokken.

  stevige linker

  de leiding

  Thinking Man Png High-quality Image - Man Thinking Png, Transparent Png ...

 • zo
  15
  okt
  2023

  verrassing

  14:00 - 17:30scouts

  Nuff Said: Verrassing

 • zo
  22
  okt
  2023

  geen activiteit

  14:00 - 17:30scouts

  De leiding is er even vandoor maar geen zorgen volgende week zijn we terug.

 • zo
  29
  okt
  2023

  Druk druk druk (geen activiteit)

  Beste wolven

  Jullie toffe leiding heeft het super druk met het klaarzetten van de halloweentocht. Dus hierbij hebben jullie geen activiteit zondag.

  Tot volgende week

   

 • di
  31
  okt
  2023

   Mission New Earth - Halloween Tocht 

  19u
  🚀 Mission New Earth - Halloween Tocht 🌌
  Stap in onze ruimteschepen en bereid je voor op een avontuur van buitenaardse proporties! 🌠
  Op 31 oktober 2023, vanaf 19:00 uur, nodigen we je uit om deel te nemen aan "Mission New Earth," een onvergetelijke Halloween-tocht naar een nieuwe kolonie op een verre planeet. 🌎
  📅 Datum: 31 oktober 2023
  🕖 Tijd: 19:00 uur
  📍 Ingang via Pol Gernaeystraat
  🎫 Tickets:
  VVK: €4
  ADD: €6
  🚀 Wat kun je verwachten?
  Een intergalactische tocht vol verrassingen en mysteries
  Betoverende kostuums en decoratie
  Griezelig leuke ontmoetingen
  En nog veel meer interstellaire avonturen!
  Na de tocht kun je ontspannen en genieten in onze gezellige bar, waar je kunt bijpraten met medereizigers en je ervaringen kunt delen. 🍹🌌
  Durf jij de uitdaging aan te gaan? Koop je tickets nu en bereid je voor op een reis die je nooit zult vergeten!
  Mis dit intergalactische avontuur niet. We zien je op 31 oktober om 19:00 uur aan het Scoutslokaal!
  🌌 Op weg naar een nieuwe wereld!
 • zo
  05
  nov
  2023

  Stratego

  14:00 - 17:30Scouts

  Vandaag strijden jullie tegen elkaar voor de overwinning, degene met de beste strategie zal het meeste kans maken om zijn team naar de overwinning te brengen.

   

  Team Squad GIF by Rainbow Six Siege

   

 • za
  11
  nov
  2023

  Spaghettiavond 2023

  18u30Zomerloos Gistel

  Op zaterdag 11 november vindt de jaarlijkse spaghettiavond van Scouts Gistel plaats. We openen de deuren van Zomerloos om 18u30.
  Na een aperitiefje en een heerlijke, zelfgemaakte spaghetti (bolognaise of vegetarische pestosaus), kijken we samen naar de kampfoto’s van vorige zomer. Ook nieuwe leden zijn welkom. Het is perfecte moment om eens te zien wat op kamp gaan inhoudt!

  📅 Datum: 11 november 2023
  🕖 Tijd: Deuren openen om 18u30
  📍 Zomerloos Gistel
  🎫 Prijs: Volwassene €13 - Kind (-12j) €10
  Of door het scannen van de QR-code onderaan!
  Inschrijven kan tot 5 november
  Tot dan!
 • zo
  12
  nov
  2023

  Geen activiteit

  Na spaghettiavond moeten de beentjes van jullie leiding even uitrusten. Vandaag dus geen activiteit!

 • zo
  19
  nov
  2023

  ladderspel

  14:00 - 17:30scouts

  hallo allemaal

  bij dit spel is het de bedoeling dat je alleen maar hoger gaat.

  de hoogste wint

  een stevige linker

  leiding.

 • zo
  26
  nov
  2023

  woutloperskeuken

  10u-14uscouts

  vandaag willen we jullie beste kookskils zien dus bereid je maar voor om te smullen

  een stevige linker

  de leiding

 • zo
  03
  dec
  2023

  highland games

  14:00 - 17:30scouts

  vandaag zullen we zien wie de sterkste meest gevreesde wolven zijn

  Er komt vandaag een zeer speciaal persoon naar de scouts.

  kom dus zeker af!!!

 • zo
  10
  dec
  2023

  de grote balspelen

  14:00 - 17:30scouts

  het wordt zeer leuk en actief dus kom zeker af!!!

  stevige linker

  de leiding

 • za
  16
  dec
  2023

  Filmavond

  19:00:00-21:00:00Scouts

  Vanavond gaan we voor de laatste activiteit van 2023, met z'n allen gezellig naar een film kijken. Neem allemaal maar een drankje en een hapje mee voor tijdens de film zodat we het gezellig kunnen maken.

  PAS OP, de activiteit is op zaterdag avond in plaats van zondag middag.

  warme groetjes

  de leiding 🙂

  Seinfeld gif. Jerry reclining on the couch with his feet up, eating popcorn and watching TV, making a victory fist in the air

 • zo
  31
  dec
  2023

  Geen activiteit

 • zo
  07
  jan
  2024

  Geen activiteit

  Nog steeds is de leiding niet bekomen van het nieuwe jaar dus wachten wij nog een weekje om terug activiteit te geven.

   

   

 • zo
  14
  jan
  2024

  Ruiltocht

  14:00 - 17:30Scouts

  Beste wolven

  Na het lange wachten is het eindelijk terug tijd om naar de scouts te komen. Breng maar jullie beste onderhandel skills mee want, vandaag gaan we kijken hoe goed jullie kunnen onderhandelen.

  Tot dan,

  De leiding

  show me the money GIF

 • zo
  21
  jan
  2024

  Smokkelspel

  14:00 - 17:30scouts

  Vandaag spelen we iets waarbij je goed moet kunnen verstoppen....

  Een stevige linker

  de leiding

 • zo
  28
  jan
  2024

  Schattenjacht

  14:00 - 17:30Scouts

  AHOJ! wolven,

  vandaag trekken jullie de wilde wateren op, op zoek naar de verloren schatten van de scouts. Hebben jullie het in je om mee te gaan op deze avontuurlijke reis?? Let op, deze reis is niet zonder gevaren en we zijn niet zeker of jullie nog zullen wederkeren naar de veilige haven.

  Greeting Walk In GIF by Laff

 • zo
  04
  feb
  2024

  Hoe doe je dat nu weer ?!

  14:00 - 17:30Scouts

  Zoals sommige van jullie waarschijnlijk al weten slapen jullie dit jaar op kamp niet meer in een gebouw, maar in een tent. Om ervoor te zorgen dat jullie dit kamp toch wel op een deftige manier de nacht kunnen doorbrengen zullen wij vandaag al eens oefenen hoe je nu zoon tent opzet. DUS AFKOMEN IS DE BOOTSCHAP!!!!

  Confused Set Up GIF by Channel 7

 • zo
  11
  feb
  2024

  Tikken tijdbom

  14:00 - 17:30scouts

  Verassing!!!!

 • zo
  18
  feb
  2024

  Schaatsen

  13u15scouts

  Beste ouders, begeleiders en leden,

  We zetten de traditie van het schaatsen voort! Op zondag 18 februari gaan we opnieuw gaan schaatsen! Dit gaat door in Boudewijn Seapark in Brugge. Let op! Jullie worden om 13u15 in de scouts verwacht. Daar verzamelen we met iedereen en carpoolen we naar Brugge. We keren op dezelfde manier terug naar de scouts en komen aan rond 17u30.

  Hiervoor doen we een warme oproep naar alle ouders die zouden willen voeren/halen. Deze ouders mogen dan ook gratis mee op de schaatsbaan! Let op: enkel de chauffeur. Niet-leden die meegaan in de auto en op de piste moeten zelf betalen. Wie dit ziet zitten kan dit laten weten door een sms’je te sturen naar 0473422322 (Thijs) of een mailtje naar grl@gisco.be. Dit voor vrijdag 16 februari.

  Graag vermelden als volgt: chauffeur + eigen kind(eren) + vrije plekken

  Wat breng je mee?

  €8 (Schaatsen + 4-uurtje inbegrepen)

  Identiteitskaart/Kids-ID

  Handschoenen! Zonder mag je de schaatsbaan niet op!

  Warme kleren en dikke kousen

  Je schoenmaat

  Je goed humeur

  Inschrijven is voor deze activiteit niet nodig, maar geef gerust een seintje indien uw kind aanwezig zal zijn. Dit helpt ons bij de inschatting.

  Hopelijk tot dan!

  Stevige linker,

  De leiding

 • zo
  18
  feb
  2024

  Schaatsen

  13u15-17u30

  Let op! Jullie worden om 13u15 in de scouts verwacht. Daar verzamelen we met iedereen en carpoolen we naar Boudewijn Seapark Brugge. We keren op dezelfde manier terug naar de scouts en komen aan rond 17u30.

  Hiervoor doen we een warme oproep naar alle ouders die zouden willen voeren/halen. Deze ouders mogen dan ook gratis mee op de schaatsbaan! Let op: enkel de chauffeur. Niet-leden die meegaan in de auto en op de piste moeten zelf betalen. Wie dit ziet zitten kan dit laten weten door een sms’je te sturen naar 0473422322 (Thijs) of een mailtje naar grl@gisco.be.
  Graag vermelden als volgt: chauffeur + eigen kind(eren) + vrije plekken

  Wat breng je mee?

  • €8 (Schaatsen + 4-uurtje inbegrepen)
  • Identiteitskaart/Kids-ID
  • Handschoenen! Zonder mag je de schaatsbaan niet op!
  • Warme kleren en dikke kousen
  • Je schoenmaat
  • Je goed humeur

  Inschrijven is voor deze activiteit niet nodig, maar geef gerust een seintje indien uw kind aanwezig zal zijn. Dit helpt ons bij de inschatting.

 • zo
  25
  feb
  2024

  decibel spel

  14:00 - 17:30scouts

  zoals jullie wel al weten zijn jullie enorm luid dus vandaag mogen jullie eens tonen hoe luid jullie eigenlijk wel zijn, smeer maar jullie stembanden in.

  een stevige linker

  de leiding

 • zo
  03
  mrt
  2024

  garage spel

  14:00 - 17:30scouts

  de leidings auto zou moeten vermaakt worden maar daar hebben wij geen tijd voor dus maak je maar al klaar om je handen vuil te maken!!!

  een stevige linker

  de leiding

 • zo
  10
  mrt
  2024

  Wie zoekt die vindt

  14:00-17u30

  Train jullie ogen maar alvast goed want die zal van pas komen voor dit spel!!

  Ronda Rousey Training GIF

 • zo
  17
  mrt
  2024

  stadspel

  14.00-17.30Scouts gisco regenboog, Vaartstraat 35, gistel

  train maar alvast jullie fotografisch geheugen want bij dit spel zal je veel moeten onthouden, succes

   

  Spongebob Fries GIF by Omrop Fryslân

 • zo
  24
  mrt
  2024

  Het grote speelpleinenspel!!

  14:00 - 17:30Scouts

  Vandaag verkennen we het grootste speelplein dat wij kennen, Gistel City natuurlijk!! Ben je benieuwd waar wij vandaag zullen stranden? Kom dan zeker af!!!

  Fall Spinning GIF by America's Funniest Home Videos

 • zo
  31
  mrt
  2024

  Pasen (geen activiteit)

  14:00 - 17:30Scouts

  Ook de leiding wil vandaag graag paaseitjes gaan zoeken, dus deze zondag is er geen activiteit.

  Tot volgende week!!!

  Season 8 Episode 6 GIF by Friends

 • ma
  01
  apr
  2024

  Paasontbijt givers

  08:00sigo gistel
  Naar jaarlijkse traditie organiseert de Giver-en Jintak van Scouts Gisco Regenboog opnieuw het Paasontbijt. Dit ten voordele van hun kamp naar Gemmenich (in Luik, bij het drielandenpunt).
  Heb je zin om eens lekker uitgebreid te ontbijten op Paasmaandag? Kom dan gerust af, schuif uw voeten onder tafel en geniet van al onze lekkernijen!
  Kan je niet afkomen naar ons paasontbijt maar wil je toch onze gasten steunen? Geen paniek, er is mogelijkheid tot het kopen van steunkaarten.
  Prijs:
  -Volwassenen : €12;
  -Kinderen (0-14jr) : €8;
  -Steunkaart : €5.
  Onze kaarten zijn te verkrijgen bij de Givers en Jin na de activiteiten of via mail naar givers@gisco.be
  Kan een afbeelding zijn van , met de tekst Paasontbijt givers en jin Waar: nieuwbouw Sigo Prijzen: volwassenen= €12 kinderen (0-14) Steunkaart= €5 Wanneer: 1 april vanaf 8u €8 ten voordele van ons kamp
 • zo
  07
  apr
  2024

  Kroegenspel

  14:00 - 17:30scouts

  Kom zeker af naar deze super plezante activiteit!!!!

   

  Een stevige linker

  De leiding

 • vr
  12
  apr
  2024
  zo
  14
  apr
  2024

  Weekend!!!

  To be announced

  Zoals als elk jaar gaan we dit jaar terug op weekend, dit jaar is dit van 12 tot 14 april.

  Meer info volgt...

   

 • zo
  21
  apr
  2024

  In da hood

  14:00 - 17:30Scouts

  Jow Bro's

  Vandaag checken we wie de beste gang vormt en de baas is over de streets van Gistel. Dus hang je broek maar zo laag mogelijk en breng je beste boombox mee om de andere gangs neer te halen!!!

  Incomparablyme GIF

 • zo
  28
  apr
  2024

  Avonturenweekend (Geen activiteit)

  De leiding gaat er dit weekend even tussenuit zodat zij volgende week terug paraat kunnen staan voor jullie.

  Season 2 Procrastination GIF by SpongeBob SquarePants

 • zo
  12
  mei
  2024

  vlottentocht (en laatste activiteit 🙁 )

  14:00 - 17:30Scouts

  Het moest er ook maar weer eens van komen, vandaag is het de laatste activiteit. Dus kunnen wij deze niet zomaar laten passeren, dus breng maar allemaal jullie zwemkleren mee want vandaag maken wij ons eigen vlot waarmee wij de wilde wateren van Gistel zullen trotseren.

  Canoeing GIF


De leiding van de wolven:

Yoran Van Belle

Yoran Van Belle

totem: Ondeugende Dingo

Yoran is jarig op 16 September 2024.

0468 33 54 25

In leiding bij : Wolven

Jonathan Jonckheere

Jonathan Jonckheere

totem: Toegewijde Pekari

Jonathan is jarig op 5 April 2024.

0472 35 75 07

In leiding bij : Wolven

Murielle Decraemer

Murielle Decraemer

totem: Gemoedelijke Damhert

Murielle is jarig op 25 November 2024.

0493 38 74 28

In leiding bij : Wolven

Simon Decocker

Simon Decocker

totem: Eigenzinnige Snoek

Simon is jarig op 30 January 2024.

0471 86 94 58

In leiding bij : Wolven